Type 3 Stalls When Slowing Down

Come here to ask for technical help and advice
Post Reply
mick1800
Posts: 23
Joined: 10th June 2012 - 7:59pm

Type 3 Stalls When Slowing Down

Post by mick1800 » 29th June 2020 - 7:19pm

I've recently had my 1965 1500S engine reconditioned and refitted it with two reconditioned 32 PDSIT carbs and an electronic distributor.
Ever since I've got it back on the road it would stall from cold but was fine when warmed up and idled at more or less the correct speed so I put it down to choke adjustment and was 'going to get round to it'.
Now though it cuts out on deceleration warm or cold. If I approach a junction I have to heel and toe to keep it going.
Whats the most likely cause?
I did suspect the electromagnetic jets but they look new and surely wouldn't both pack in so soon and together?
Thanks.
BTW it did have a new tank a couple of thousand miles ago and is filtered so I don't think it would be dirt

User avatar
purplepeter
Posts: 2241
Joined: 8th August 2006 - 4:41pm
Location: Bath, Avon

Re: Type 3 Stalls When Slowing Down

Post by purplepeter » 30th June 2020 - 9:07am

Check the 12v supply to the cut off jets & that the jets themselves haven't unscrewed themselves.
Also check the connections on the balance pipe

mick1800
Posts: 23
Joined: 10th June 2012 - 7:59pm

Re: Type 3 Stalls When Slowing Down

Post by mick1800 » 30th June 2020 - 10:02pm

Good call, I've checked the power supply and that the jets 'click' when power is supplied but not whether their secure on the carbs. I do suspect an air leak so will check the balance pipe. Thanks

Post Reply